بیمه مهندسی چیست

بیمه مهندسی چیست

 

بیمه مهندسی چیست از انواع بیمه های اشیاء (غرامتی) است که از اهداف آن ارائه تامینی جامع وکافی برای موارد بیمه شده  می باشد.از انواع بسیار متداول بیمه های مهندسی می توان به بیمه تمام خطر پیمانکاران (C.A.R)، بیمه تمام خطر نصب (E.A.R)، بیمه ماشین آلات و تجهیزات پیمانکاران (C.P.M)، شکست ماشین آلات (M.B) و بیمه ریسک های تکمیل شده ساختمانی (C.E.C.R) اشاره نمود.

بیمه مهندسی چیست
بیمه مهندسی چیست

۱.بیمه تمام خطر پیمانکاران CONRACTORs all Risks
به موجب این بیمه  طرح های عمرانی و ساختمانی مانند پروژه های احداث واحد های مسکونی ، تجاری راه آهن ، فرودگاه ، جاده ، پل ، تونل ، سد، ساختمان کارخانه و نیروگاه ها شبکه های فاضلاب و غیره تحت پوشش قرار می گیرند.

مدت بیمه از زمان تخلیه مصالح در محل اجرای پروژه شروع و تا اتمام آن و تحویل کار به کارفرما ادامه دارد .علاوه برآ ن یک دوره نگهداری نیز مطابق پیمان می تواند تحت پوشش قرار گیرد .تحت این بیمه نامه ساختمانهای موقت ، تجهیزات و ماششین آلات ساختمانی ، اموال مجاور و مسئولیت در قبال اشخاص ثالث نیز قابل بیمه شدن می باشند .

۲.بیمه تمام خطر نصب Erection All Risks
به موجب این بیمه نامه عملیات نصب ماشین .آلات و تجهیزات واحدهای صنعتی ، تولیدی و خدماتی از قبیل توربین ها ، ژنراتورها ، دیگهای بخار ، کمپرسورها ، موتورهای درون سوز ، ترانسفور ماتور ها ، مبدل ها ماشین های ابزار ، همچنین دستگاههای چاپ  ، ماشین آلات کاغذ سازی و نساجی و خطوط هوایی انتقال نیرو ، خطوط لوله ، مخازن و پل های فلزی تحت پوشش قرار می گیرد .

پوشش بیمه ای از زمان تخلیه تجهیزات و ماشین آلات در محل اجرای طرح شروع و در کلیه مراحل نصب ، آزمایش و راه اندازی و نگهداری ادامه دارد.
پوشش مسئولیت مدنی در قبال اشخاص ثالث نیز در این بیمه نامه پیش بینی شده است .
۳.بیمه ماشین آلات و تجهیزات پیمانکاری

Contractors Plant&Machinery
این نوع بیمه ماشین آلاتی را که فاقد شماره شهربانی هستند و معمولاً برای کار در پروژه ها از آنها استفاده می شود .تحت پوشش قرار می دهد .برای مثال می توان از ماشین آلات ساختمانی – راهسازی مانند لودر ، بولدوزر ، گریدر ، بیل مکانیکی ، غلطک ، تاور کرین ، جرثقیل نام برد
این نوع بیمه از انواع بیمه های تمام خطر می باشند که به جز چند استثنأکه در شرایط عمومی بیمه نامه قید گردیده تقریباً هر نوع خسارت ناگهانی را جبران می نماید .

۴.بیمه شکست ماشین آلات Machinery Breakdown
در این نوع بیمه انواع ماشین آلات ، تاسیسات و تجهیزات مکانیکی ممکن است تحت پوشش قرار گیرند .بیمه شکست ماشین آلات نه تنها برای کارخانجات بزرگ که دارای واحد های بزرگ یا دستگاههای کاملاً خودکار جهت تولید هستند بلکه برای کارگاهای کوچک و متوسط نیز که شکست ماشین آلات نتایج مالی برای آنها در بر دارد ، مفید می باشد.

۵.بیمه ریسکهای تکمیل شده ساختمانی Civil Engineering Completed Risks
صاحبان و متصدیان سازه های مهندسی اغلب خواهان پوشش جامع برای جبران خسارت های وارده پس از تکمیل سازه و شروع بهره برداری از آن هستند

.
از آنجا که بیمه های آتش سوزی برای چنین سازه هایی کافی نیست لذا ارائه بیمه نامه های مانند بیمه مهندسی سازه های تکمیل شده می تواند نیاز این گروه از بیمه گذاران را برطرف سازد .

خطراتی مانند سیل ، زلزله ، طوفان و خطرات ناشی از وضعیت زمین شناختی و خطرات مرتبط با عملیات و استفاده از امکانات سازه ها به موجب این بیمه تحت پوشش قرار می گیرند .سازه هایی زیر برای استفاده از بیمه های مهندسی ریسک های تکمیل شده ساختمانی مناسب می باشند :

راه ها ، اسکله ها ، تعمیرگاه کشتی ، باندهای فرودگاه ، دکل ها ی انتقال نیرو ، پل ها ، تونل ها ، کانال ها، شبکه آبیاری و زهکشی ، سدها ، مخازن آب ، سیستم فاضلاب و مانند اینها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما